Mikä Nuppupeitto?

Nuppupeitto on pieni peitto, jonka pikkuinen vauva saa käyttöönsä sairaala-aikanaan. Peiton alla voi olla vaikka kenguruhoidossa äidin tai isän rinnalla. Kotiinpäästessään vauva saa peiton mukaansa muistoksi.
Taysiin kun kirjoittelin, sieltä sanottiin että kaikenlaiset peitot ovat tervetulleita; ommellut, virkatut, neulotut, pienet, isot ja keskikokoiset. Kannattaa kuitenkin huomioida että peittoja käyttävät pienet vauvat jotka ovat herkkäihoisia. Eli materiaalin on syytä olla puhdasta ja mielellään tietenkin pehmeää. Peitosta kannattaa tehdä mahdollisimman pehmeä, ei siis kovia reunoja tms., eikä tietenkään mitään mikä voisi vahingoittaa vauvaa. Oman nimensä tai nimimerkkinsä voi laittaa näkyville peittoon esimerkiksi kirjomalla/tekstiilitussilla/kangasmerkillä. Peittojen tulee tietenkin myös kestää kunnolla pesua!

Itselläni ei ole käyttökokemusta Nuppupeitoista, mutta tässä muutama vinkki peiton tekoon sen pohjalta mitä olen käyttäjäkokemuksia lukenut:

-Peiton sopiva koko on n.40*40cm-50*50cm. Peiton ei tarvitse olla neliönmallinen.
-Päällikankaana puuvilla ja takakankaana pehmeä fleece ovat mukavimpia; lämpimät ja pehmeät. Myös levyvanua voi käyttää välissä lämmikkeenä.
-Peiton tulee kestää vähintään 40`c pesu, ja kankaat kannattaa tikata toisiinsa niin että peitto on vielä pesun jälkeenkin hyvännäköinen:)
-Peittoa ei kannata kantata vinonauhalla ettei siitä tule liian kovareunainen.
-Paljetteja, nappeja yms. vauvaa mahdollisesti vahingoittavia osia ei kannata käyttää.

Eli siis turvallisia ja pehmoisia peittoja, materiaalit ja koristelut oman maun mukaan!:)